Historien bakom Pjama

Pjama grundades 2010 i Malmö, Sverige. De två grundarna hade själva upplevt vilken påverkan sängvätning haft i deras familjer, och de upptäckte även att många andra familjer led av samma problem. De såg, med sorg, hur deras barn avstod från att delta i skolresor, fotbollsläger och övernattningar hos kompisar. Det blev outhärdligt och en av grundarna, Torbjörn Gärdenfors sa;

 


 

 

 

 

Lösningen blev Pjama, en sängvätningspyjamas som kan absorbera vätska. Det är en unik produkt med ett gott syfte - En pyjamas som ger barn och vuxna med sängvätningsbesvär en chans att enkelt kunna delta i aktiviteter som innebär att sova borta. De är både diskreta och säkra att använda.

 

När vi utvecklade våra material gjorde vi det i samarbete med Smart Textiles vid högskolan i Borås. Det tog flera olika prototyper innan vi funnit den bästa lösningen gällande material, design och sömnadsteknik. Idag tillverkas alla våra produkter i Europa.

 

 

Unika Tvättbara Sängvätningsbyxor

Sängvätning, som också kallas för enures, är ett vanligt förekommande problem bland barn och vuxna världen över. Det påverkar den drabbade personens liv och inte minst det sociala livet. Många barn som kissar i sängen vill inte delta i aktiviteter såsom skolresor och läger eftersom det involverar övernattningar. Det finns en stor rädsla att andra ska upptäcka deras problem och det påverkar självkänslan. Vi på Pjama vill att alla som lider av sängvätning ska ha samma möjlighet att delta i aktiviteter som innebär övernattningar hemifrån som alla andra.

Många tror att sängvätning bara drabbar barn, men det finns även många vuxna som lider av enures. Det är ett problem som det sällan pratas högt om, något som gör att man kan känna sig ensam. Men det är du inte.

 

 

 

 

Diskreta och Bekväma

Vår innovativa Pjama är en pyjamas som liknar en vanlig pyjamas men den har förmågan att absorbera urinen. Sängen kommer att förbli torr och du behöver inte ha speciella lakan eller byta sängkläder mitt i natten. Urinen stannar i byxorna/shortsen, så personen som bär Pjama kan känna sig lugn och trygg. Produkten är enkel att tvätta och är ett miljövänligare alternativ till de många engångsprodukterna som finns tillgängliga på marknaden idag.

Våra Pjama byxor/shorts är diskreta, bekväma och säkra, allt för att de ska vara lätta att använda och inte visa på att man lider av sängvätningsproblem. Vi har storlekar för både barn och vuxna, så att oavsett vem det är som lider av problemet ska man hitta rätt storlek.

Pjama kan vara till stor hjälp vid sängvätningsproblem och är ett bra komplement till annan behandling. Den kan användas hemma eller vid övernattning hos vänner, läger, skolresor etc. Som en av våra kunder uttryckte sig; “Vår son vågar numera följa med på skolutflykter som innebär övernattning.”